Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.09.06.

2008.09.07

A munkálatokat folytattuk. Az oszlopokon két gerenda fut végig. A külső "csak" a felette futó téglasort tartotta, a belső a tetőszerkezetet. Mivel az oszlopok a járdára épültek, ereszcsatorna  nem volt az épületen, és mivel a ház 20 éve lakatlanul állt, a tetőről a csapadék közvetlenül a járdához folyt, ami lassan süllyedni kezdett és magával húzta a tornác pilléreit is. Már eső "találkozásunkkor" tudtuk, hogy a pillérekkel és a tetőszerkezettel foglalkoznunk kell. Itt szeretném hozzátenni, hogy az eladó, az első telefonbeszélgetésünkkor, erre a hibára - szerintem nagyon korrekt módon - felhívta a figyelmünket.

A munkálatok elvégzésében próbálunk fontossági sorrendet felállítani, és úgy gondoltuk, hogy a tél beállta előtt az oszlopok helyreállítását el kell végezni. Ezt a munkát mindenféleképpen szakemberre szeretném bízni, mivel a baráti körben nincs kőműves szakmunkás.

A bontási munkákat viszont magunk végezzük, amit a téglasor és gerendázat bontásával kezdtünk.

Ennek két oka is volt:

 - Balesetveszély megszüntetése.

 - A megsüllyedt pillérek tehermentesítése. A téglák és gerendák (tölgyfa) súlya, saját számításaink szerint 1500-2000kg lehetett.

A kibontás után láthatóvá vált a tetőszerkezet. Első látásra csak egyetlen gerendát kell cserélnünk, ezt a kibontott anyagokból tudjuk megoldani. A tető munkálatairól később szeretnék írni, elöljáróban annyit, hogy a lécezetet biztosan cserélni fogjuk.

A bontást ketten végeztük Feri barátommal, a várakozások ellenére elég gyorsan és problémamentesen megoldottuk.

A lebontott cserép és tégla visszaépítésre kerülnek.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.