Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az első nehézség

2008.09.20

Szombaton megint palira vett a kőműves, ígérte, hogy lejön és megbeszéljük az árat. Mi a esős idő ellenére lementünk a két gyerekkel, mindenki nyűgösködött, Én jól megfáztam, de a mester nem jött. Felhívtam telefonon, mire közölte, hogy sajnos nem fog odaérni, de megígérte, hogy email-on elküldi az árajánlatot.

Az e-mail vasárnap meg is jött, lehet, jobban jártam volna, ha nem. Számításaimat magasan felülmúlta a kapott ár. Arra a következtetésre jutottam - a kapott ajánlatot olvasva, ill.. hogy milyen nehézkesen jutottam hozzá-, hogy az igen tisztelt mester nem akarja a munkát elvégezni, vagy nagyon naív vagyok a munkadíjakat illetően. Az ajánlat tartalmazza a tornác aládúcolását, bontás(7 db pillér), földmunka(alapásás), betonozás, vasalás(8m3), oszlopok visszafalázása bontott téglából, pucolás nélkül, sitt elszállítasa. 750000ft+áfa anyag+ munkadíj. Szerintem nem kevés.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Oldal Gazda

(István, 2008.09.23 16:22)

A saját életünkből tudjuk, hogy jó, megbízható szakembert találni nem egyszerű feladat. Noha ezek a dolgok hátráztatják a felújítást, azért valamilyen szinten be lettek kalkulálva. Egy előnye van a dolognak, hogy Gyuri élvezheti majd a saját maga által végzett kőműves munka örömét! :)
Ami az oldal frissülését illeti, az szinte valós időben történik. Az más kérdés, hogy a ház felújítása többlépcsős, hosszú folyamat lesz.

mabro@t-online.hu

(Jutka, 2008.09.23 16:02)

Sziasztok!
Kedves Oldal Gazda bíztatására igen nagy figyelemmel követem az eseményeket. Már vártam az új bejegyzést. Sajnálatos, hogy 6-a óta csak 20-án vannak fejlemények.
Jó mester a Tisztelt Kőműves.
Ha szabad javasolni, én kérnék Tőle új ajánlatot alapásás nélkül. Egy hét múlva újabb ajánlatot sitt elszállítás nélkül, egy újabb hét múlva 1 db pillérre bontva kérnék tételes ajánlatot...
Igaz, nekem van időm "időzgetni" az ajánlattal, hisz nem én építkezem. Várom a további infókat, s nagyfokú kitartást kívánok. ( Erre különösen igaz, hogy ISTEN malmai lassan őrölnek! )