Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Még mindig állagmegőrzünk!

2008.10.24

Kihasználva a kellemes október végi időjárást, folytattuk a munkálatokat. A "kedves" kőműves ajánlatát elvetettük, és rövid számolgatást követően arra az elhatározásra jutottam, hogy elegendő bátorságot érzek magamban és némi kézügyességgel is rendelkezem ahhoz, hogy magam álljak neki az oszlopok helyreállításának. Természetesen számítva a barátok segítségére.

Az első lépésként a terhet vettük le az oszlopokról. Mivel ilyent még nem csináltam, egy ács segítségét kértem.

A terhet 12/12-es fenyő oszlopokra helyeztük át, melyek 5/15-ös pallón nyugszanak, oszlopközönként 2 oszlop. A kiemelést akácfa ékek aláütésével oldottuk meg, amiket rögzítettünk a pallókba. Az oszlopokat un. andráskeresztekkel fogattuk össze.

Mivel az oszlopokon nincs súly, eléggé instabillá váltak. Az első oszlopot, ami egy boltívvel csatlakozott a ház falába, le is kellett dönteni az esetleges balesetek elkerülése végett.

Az anyagköltség (faanyag) 31000 Ft, amit terveim szerint később újra hasznosítani tudunk, munkadíj 15000 Ft.

Az épület látványa néha elkeserít, főleg most, hogy az alátámogatások is éktelenkednek. Az a tudat is nyomaszt, hogy még mennyi bontás vár ránk az érdemi munka megkezdése előtt. Számunkra kedvező lenne, ha enyhe tél elé néznénk, mert akkor a bontást tudnánk csinálni és tavasszal "csak" az építésre kellene koncentrálni.

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Csatka

(Tremi, 2008.11.16 21:30)

Kedves Gyuri!

Majd egyszer elnézek arrafele, és beszélgetünk!
Örülök,hogy ilyen jól rendbeteszitek a házat és a környékét!

jaszai.gyorgy@erfa.hu

(Gyuri, 2008.11.10 12:32)

Kedves Tremi!
Nagyon örülök, hogy ennyire érdekelnek a felújítassal kapcsolatos dolgok. A terv az, hogy a telken található összes épület felújításra kerül, amennyire csak lehet az eredeti állapotot szeretnénk helyreállítani.A pajta borításául szolgáló szélezetlen deszkát sajnos le kell majd szedni, és új anyagból szeretnénk pótólni.
Örülnék neki, ha egyszer tudnánk személyesen is találkozni, lennének kérdéseim az épülettel kapcsolatban.

Oldal Gazda

(István, 2008.11.10 07:49)

Szerintem valami felületi védelemmel kellene a fa alkatrészeket ellátni. De érdemi választ csak a tulajdonos tudna adni. Gondolom, majd válaszol erre is.

Csatka

(Tremi, 2008.11.07 18:16)

Kedves István!

Nagyon jól haladtok a munkával. Hadd kérdezzem meg: mi a tervetek a melléképületekkel (pl.pajta,magtár)? Azok is fel lesznek majd újítva?